Anne Lill Kvam

Jeg har «alltid» hatt hund, og lest hundeblader og hundebøker helt siden jeg lærte å lese. Det var min store hobby og lidenskap fra jeg var bitteliten, og jeg fikk overtalt foreldrene mine til å kjøpe min første hund da jeg fylte 8 år.

Mange år seinere trente jeg en godkjent Ettersøkingshund i det som den gang het Foreningen Norske Lavinehunder (nå Norske Redningshunder) seint på 80-tallet.

Jeg har stilt 2 hunder frem til championat, konkurrert i lydighet og litt i bruks, og vært aktiv i den lokale hundeklubben.

I 1995 tok jeg Turid Rugaas’ Hundetrenerskole, og begynte med hund på heltid etter det, noe som virkelig var en stor forandring fra mitt tidligere liv som Dataingeniør.

Fra 1997-2000 bodde jeg i Angola og trente minesøkshunder og hundeførere for Norsk Folkehjelp.

Og helt siden da har jeg holdt kurs i inn- og utland, særlig om spor, søk og luktdiskriminering, men også mye om Dempende signaler, stress, aggresjon og problemhåndtering. Og ikke å forglemme Hundetrenerskolen, International Dog Trainer Education som går/har gått i flere land allerede.

Hvert år blir jeg invitert til å holde innlegg på flere internasjonale konferanser og symposier, og lærer stadig smått og stort fra fagfolk i mange land.

Min visjon for hundene i vår verden, er at alle sammen skal få gjøre litt snuseleker hver eneste dag, at avstraffing av hunder skal opphøre og at vi skal bruke sele i stedet for halsbånd. Og dette underviser jeg i praktisk talt over hele verden. Veldig spennende!