IDTE

På godt norsk: Hundetrenerskolen.

Dette er kurset hvor jeg øser ut alt jeg har lært gjennom et langt og rikt hundeliv. Alt det beste iallfall. Og kurset utvikler seg fra år til år, ettersom ny kunnskap kommer til. Det forskes mye mye mer på hunder og deres atferd og ve og vel nå enn for bare 15 år siden.

NYTT av året er at store deler av kurset er gjort digitalt!
Vi har 5 samlinger med hunder og kursdeltagere samlet i Skedsmo, og mellom samlingene får du flere online undervisninger. Det hele tilsvarer 22 undervisningsdager, og du får minimalt med reising og fravær fra evt jobb og andre studier

Spesielt på IDTE er fordypningen i Søkeleker og søkskunnskap for hund og eier.
Og fordypning i hunders atferd og sammenhengen mellom atferd og følelser.

På hundetrenerskolen får du lære om alt fra å oppdra valper, søke etter folk, hvorfor hunder kan bli aggressive, hvordan du kan holde kurs selv, og ikke minst: hva kan vi gjøre når hundenes atferd ikke passer inn i dagliglivet.

Kurset er basert på arven fra Turid Rugaas, og hovedlærer er Anne Lill Kvam. Alle lærere og instruktører du møter på kurset, har samme bakgrunn eller iallfall samme filosofi og etiske standard.

Elever i Italia

Mang en hund og hundeeier i mange land har fått glede av verdifull kunnskap som de har fått på dette langvarige kurset. 

Tidligere elever har startet feriehjem eller hundehotell, daghjem for hunder, egne hundeskoler, hundelufting og mye mer. Jeg har hatt dyrleger og dyrepleiere som har kommet for å utvide kompetansen sin på hunders atferd. Noen får jobber i etablerte hundeskoler eller hundehotell eller annet, andre skaper sin egen arbeidsplass alene eller sammen med en, mens atter andre rett og slett nyter godt av å bli en meget godt opplyst hundeeier.

En liten pause ved foten av Alpene

Hundetrenerskolen er basert på en velvalgt kombinasjon av online undervisning, og levende møter hvor det alltid er noen som har med hunder, og vi lærer og øver sammen.  Ved å ta mye av teorien online, kan vi fordype oss i praktisk læring når vi møtes med folk og hunder.

Hvem kan melde seg på?
Hundetrenerskolen er åpen for alle som har fylt 21 år, og har interesse av å lære om hunders atferd og læring. Du trenger altså ikke noen forkunnskaper. Vi starter fra grunnen av med å forstå hundene på best mulig måte – hva gjør han nå? Hvorfor gjør han det? Og dessverre av og til: hvordan kan jeg få ham til å slutte med det der?!

Når begynner det?
vi har oppstart helgen 12-13 november 2022, med samling i Skedsmo.

IDTE elever i Taiwan

Hvor er det?
Vi har helgesamlinger på Skedsmo, i lokalene til Innlandet hundesenter. En sjelden gang kan vi ha samling på andre steder dersom det er behov for det.

Hvor lenge varer det
Etter et drøyt år er kurset ferdig, og i januar 2024 får du kursbeviset som gjør deg til Hundetrener*.
Vi har 5 samlinger og online kveldsundervisninger mellom samlingene, tilsammen tilsvarer det 22 dager.

Hva koster det
Kursavgiften for 2022 er kr 34.700,- og det inkluderer all undervisning, inkl gjesteforelesere, noe undervisningsmateriell, te og kaffe på samlingene.
I tillegg kommer bøkene, reisa og oppholdet.

IDTE i China feirer eksamen

Hvilken innsats forventes av deg?
mellom samlingene blir det en del hjemmearbeid. Noe som passer rett inn i turen du likevel skal gå, mens andre ting må gjøres mer spesifikt. Noen oppgaver skal leveres skriftlig, noen vises frem i form av ferdigheter hos hunden din. De som bor langt vekk kan vise det med video. Noen bøker skal leses, du skal gjøre noen små studier, og en hovedoppgave som skal presenteres for klassen til slutt.
Arbeidsbyrden er ikke lett å si nøyaktig, ettersom noen leser fortere, noe gjør du når du likevel går tur, osv,  men det skal være helt greit å gjennomføre i tillegg til jobb eller studier, noe tidligere elever bekrefter.

Hva får du igjen for det?
Du får først og fremst god kompetanse, både teoretisk og praktisk.
Kursbeviset ditt kan åpne dører i inn- og utland.
I Norge er det ingen offisiell godkjenning for å bli hundetrener, så det er ingen formell tittel.
Utdanningen gir mulighet til å oppnå Fullt medlemskap i PDTE (Pet Dog Trainers of Europe), etter å ha stått den obligatoriske tida som assosiert medlem.
Du blir med i et internasjonalt og nasjonalt nettverk av hundefolk med samme etiske standard og masse forskjellig kunnskap og spesialiteter. Det er etter hvert mange, både i Norge og andre land, som har samme interesser og har tatt denne utdanningen. Vi utveksler kunnskap, erfaringer, henviser elever, møtes, når vi kan og trenger det.

Hva lærer du?
Du får lære om hundenes opprinnelse, og hvorfor dette er viktig for dagens moderne hunder. Hvorfor er rase viktig, og hva med de nye designer-hundene?
Hunders språk, dempende signaler og mye mer
Aggresjon: hva er det, hva kan vi gjøre, hva kommer det av, etc
Teknikker, teori og verktøy til å håndtere og trene ved alvorlig atferdsproblem,
Hva er shaping? Klikkertrening, læringsteori, hunders nervesystem og sanser, og om etisk trening.
Du vil lære hvorfor helse og ernæring er så viktig,
Hvordan du kan se på en hund om han er glad, har vondt eller lignende. 
Hvordan du kan holde kurs, 
Og mye mye mer.

Fullstendig undervisningsplan og mer info får du ved å melde deg på her.